Of je nu een liefhebber bent van oldtimers of juist van moderne snelle auto´s, het gehele jaar door zijn er diverse auto evenementen waar je als autofanaat terecht kunt. Er zijn zoveel verschillende nationale en internationale evenementen voor de autoliefhebber, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we voor 2023 enkele speciale evenementen op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen.

De verschillende Formule 1 wedstrijden

De droom van veel autoliefhebbers, is om eens een keer de Formule 1 bij te wonen. In het verleden moest je hier altijd voor naar het buitenland. Tegenwoordig hoeft dit niet meer, omdat de F1 sinds 2021 weer terug is op Zandvoort. In 2023 vindt de F1 van Zandvoort plaats op 27 augustus. Met zoveel fans die Max Verstappen willen toejuichen, is er natuurlijk een kans dat het lastig is om aan kaarten te komen? Overweeg dan eens of je de F1 niet in het buitenland wilt bijwonen? Zo is er begin juni de F1 van Barcelona. Het is toch heerlijk om onder de aangename Spaanse zon te genieten van de F1 Barcelona 2023? Ook al gaat het maar om enkele dagen, naast het bijwonen van de fantastische F1, heb je ook nog eens een leuke mini-vakantie!

Amsterdam Motor Show

Hét belangrijkste auto evenement in Nederland is de Amsterdam Motor Show in de Amsterdamse Rai. In 2023 vindt dit evenement plaats van 6 april tot 10 april. Hier bezoek je een oppervlak van ruim 50.000 m2 met alleen maar auto´s. Wat je ook wilt bekijken, oldtimers, nieuwe modellen die uitkomen of sport cars, hier vind je het. Tijdens deze dagen zie je een hele hal vol met modified voertuigen, zoals custom cars, een Amerikaanse Hotrod of Harley Davidson motoren. Uiteraard zijn er spectaculaire presentaties van nieuwe automodellen en je mag plaatsnemen achter het stuur van een F1 simulator. De Amsterdam Motor Show is niet alleen een leuk dagje uit voor autoliefhebbers, ook andere gezinsleden zullen zich hier goed vermaken.

100% Auto Live

Hou je van opvallende auto´s? Dan is de 100% Auto Live in de Rotterdamse Ahoy zeker een show voor jou! Dit is echt een mega vette show op 30.000 m2. Niet alleen een mooie foto doet veel om je auto te verkopen. Hier zul je zien hoe je je auto ook kunt verkopen, door deze een opvallend uiterlijk te geven met tuning, door je auto meer performance te geven met een grotere motor of uitlaat of bekijk eens de mega audio-installaties die je in een auto kunt verwerken. Verder maak je kennis met talloze autoclubs. Na een bezoekje aan 100% Auto Live op 21 of 22 oktober, weet jij hoe je echt geniet van een mooie auto.

Historic Grand Prix Zandvoort

Van 16 tot 18 juni wordt de Historic Grand Prix Zandvoort gehouden. Tijdens deze dagen wordt het 75 jarig bestaan van de Grand Prix gevierd. Het is een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. Hier vergaap je je aan alle historische raceauto´s die de afgelopen jaren op de Grand Prix circuits hebben gereden. Natuurlijk worden er ook diverse races gehouden op het circuit van Zandvoort en in allerlei historische raceklassen. De mooiste en meest historische raceauto´s komen voorbij, ook waarin in het verleden bekende coureurs hebben gereden.