In Nederland zie je steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld verschijnen. Vanaf 2030 moeten alle wagens zelfs elektrisch zijn. Op deze manier wil de overheid de CO2-uitstoot verlagen en de impact op het milieu minimaliseren. Een elektrische auto is echter niet alleen goed nieuws voor het klimaat, je ondervindt er zelf ook heel wat voordelen van!

Ontspannen en rustig rijden met een elektrische wagen

Alle elektrische auto’s zijn automaten. Dit betekent dat je heel wat rustiger rijdt met een elektrische wagen. Je moet slechts twee pedalen gebruiken en je hoeft niet voortdurend te schakelen. Zeker tijdens het filerijden zal je het verschil meteen merken. Verder is een elektrische auto ook erg stil. De meeste brandstofauto’s maken enorm veel geluid tijdens het rijden. Dit verstoort de concentratie en kan zo ongelukken veroorzaken. Bovendien beschikken de nieuwste elektrische wagens over een speciale technologie, waarbij de wagens geluid maken als ze in de buurt van een voetganger of fiets komen.

Een erg veilige oplossing

Toen de eerste elektrische wagens op de markt gebracht werden, trokken heel wat Nederlanders de veiligheid van deze auto’s in twijfel. Elke nieuwe auto moet echter heel wat tests doorstaan. Bovendien zijn de meeste elektrische wagens uitgerust met alle nodige veiligheidsvoorzieningen. Zo beschikken ze vaak over een dynamische cruisecontrol, hulpmiddelen om de conditie van de bestuurder te controleren en lane departure warning. Dit laatste systeem treedt in werking wanneer je meer dan 70 km/u rijdt. Als je zonder waarschuwing een rijstrookmarkering overschrijdt, zal de wagen je een duidelijke melding geven. Op deze manier worden ongelukken vermeden en wordt je veiligheid aanzien verhoogd.

Minder onderhoudskosten

Elektrische wagens maken gebruik van een motor die aanzienlijk minder bewegende onderdelen heeft. Deze motoren hebben veel mindere slijtagegevoelige contactpunten en zijn zo goed als onderhoudsvrij. Je hoeft je geen zorgen te maken over distributieriemen, motorolie of filters. Bovendien hebben elektrische auto’s ook geen versnellingsbak die problemen kan opleveren. De onderhoudskosten voor een elektrische wagen zijn dan ook beduidend lager en dit is meteen één van de belangrijkste voordelen ten opzicht van brandstofwagens.

Private Lease

De hoge kostprijs houdt heel wat mensen tegen om in een elektrische wagen te investeren. Elektrische auto’s zijn namelijk nog redelijk nieuw en er zijn ook weinig tweedehands elektrische wagens te verkrijgen. Private lease kan in dit geval een interessante oplossing. Dit concept houdt in dat je een vast maandbedrag betaalt. Dit bedrag is gebaseerd op het aantal kilometers dat je aflegt, de restwaarde van de wagen en de contractduur. Op deze manier kan je tegen een interessante prijs van de voordelen van een elektrische wagen profiteren en hoef je niet te veel geld te investeren.