Al sinds het begin van de ontwikkeling van de eerste auto’s streven fabrikanten ernaar om het maximale motorvermogen te realiseren. Door de jaren heen zijn ze daar steeds slimmer in geworden. Dankzij allerlei technische innovaties is het maximale aantal pk’s dat bereikt kan worden enorm toegenomen. In dit artikel stellen we een reeks extreem krachtige benzineauto’s aan je voor. Ben je van plan om er eentje aan te schaffen? Zorg er dan wel voor dat je over een dikke portemonnee beschikt, want deze karretjes zijn niet bepaald goedkoop.

SSC Tuatara

Dankzij een motorvermogen van maar liefst 1.774 pk ga je in de SSC Tuatara van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 2,5 seconden. Dat is vooral te danken aan de 5,9-liter V8-motor met 2 turbo’s en een innovatief inlaatsysteem. De maximale snelheid die je met dit racemonster kunt behalen bedraagt ruim 480 kilometer per uur. SSC maakt(e) slechts 100 exemplaren van de Tuatara.

Hennessey Venom F5

Deze bolide ziet er niet alleen flitsend uit, maar flitst ook letterlijk over de weg als het gaspedaal op z’n diepst wordt ingetrapt. De maximale snelheid die je ermee kunt halen bedraagt namelijk 483 kilometer per uur. Het maximale motorvermogen van de Venom F5 zorgt voor een indrukwekkende 1.621 pk. Om vanuit stilstand een snelheid van 100 kilometer per uur te kunnen bereiken heb je in deze stoere auto slechts 2,1 seconden nodig.

Bugatti Chiron Super Sport

Ook met deze topper van Bugatti kun je een maximale snelheid van 480 kilometer per uur bereiken. Van 0 naar 100 duurt slechts 2,4 seconden. De 8,0-liter W16-motor heeft een reeks indrukwekkende aanpassingen ondergaan en van de ontwikkelaars de naam Thor meegekregen. De verbouwing van deze motor heeft ervoor gezorgd dat er een maximaal vermogen van 1.600 pk mee gerealiseerd kan worden.

Koenigsegg Regera

Geef je vol gas in de Koenigsegg Regera, dan bereik je al snel een maximale snelheid van 400 kilometer per uur. Het duurt daarnaast slechts 2,8 kilometer om van 0 naar 100 te gaan. De bolide beschikt over een 5.0-liter biturbo V8-motor plus 3 ondersteunende elektromotoren. Gezamenlijk leveren ze een vermogen van 1.500 pk op.

Czinger 21C

In dit overzicht is de Czinger 21C het racemonster dat het snelst optrekt. In slechts 1,9 seconde wordt een snelheid van 100 kilometer per uur behaald. De topsnelheid van de wagen bedraagt 432 kilometer per uur. Czinger ontwikkelde voor deze sportauto volledig zelfstandig een 2,9-liter V8-motor, die goed is voor bijna 950 pk. Twee aanvullende elektromotoren voeren het vermogen van de 21C verder op tot 1.250 pk. De V8-motor is gekoppeld aan een zeventraps automaat en de aandrijving is van toepassing op alle 4 de wielen.