Leasen kan leiden tot lagere maandelijkse kosten in vergelijking met het kopen van een auto. Dit komt doordat de leasemaatschappij de afschrijvingskosten en andere bijkomende kosten op zich neemt. Bovendien kan de leasemaatschappij inkoopvoordelen hebben bij de dealer, wat ook kan leiden tot lagere kosten.

Bij leasen is er geen eigen investering nodig, zoals bijvoorbeeld bij het kopen van een auto. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Dit kan voordelig zijn als u niet over het kapitaal beschikt om een auto te kopen.

Met leasen kunt u vaak in een nieuwe auto rijden zonder het volledige aankoopbedrag te hoeven betalen. Veel leasemaatschappijen bieden contracten van 2 tot 6 jaar, wat betekent dat u regelmatig een nieuwe auto kunt kiezen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de afschrijvingskosten. Dit kan vooral interessant zijn voor mensen die graag in nieuwe auto’s rijden of regelmatig lange afstanden afleggen.

Dit zijn drie aspecten van een auto leasen bij een leasemaatschappij die u waarschijnlijk al wél wist.

Dit wist u waarschijnlijk nog niet over leasen!

Sommige leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor het opladen van een elektrische auto bij openbare laadpalen. Dit kan handig zijn voor mensen die vaak onderweg zijn en zich geen zorgen willen maken over het vinden van een laadpaal.

Veel leasemaatschappijen bieden tegenwoordig duurzame leaseauto’s aan. Dit zijn auto’s met een lage CO2-uitstoot of zelfs volledig elektrische auto’s. Door te kiezen voor een duurzame leaseauto draagt u bij aan een beter milieu en kunt u in sommige gevallen profiteren van fiscale voordelen.

Autoverhuur bestaat al sinds begin 1900

Pas in 1918 werd Rent-A-Car Inc. opgericht en begon het op grote schaal auto’s te verhuren. In 1941 maakte Zollie Frank lange termijn lease mogelijk en wordt algemeen beschouwd als de grondlegger van de moderne autolease-industrie. Sindsdien is autoleasing een populaire optie geworden voor mensen die een nieuwe auto willen zonder deze direct te hoeven kopen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten leasing beschikbaar, waaronder private leasing, zakelijke leasing en korte termijn leasing.