Er zijn veel verschillende vormen van sportvoeding die je tijdens het lopen kunt gebruiken, hardloop gels zijn daar een onderdeel van. Als je regelmatig wedstrijden kijkt op tv of regelmatig in de startvakken staat voor een duurloop, dan zie je ze ongetwijfeld wel eens een keer voorbij omen. Dat is natuurlijk ook met een reden. Deze handige gels zijn gemaakt voor een energieboost op elk gewenst moment. De gels kunnen voor of tijdens het hardlopen genomen worden voor extra energie om het maximale uit je run te halen. Wat de voordelen zijn van het gebruik van hardloop gels en waarom het zeker geen verkeerd idee is om hier in te gaan investeren als je aan duurlopen doet, lees je in dit artikel.

Hardloop gels zijn makkelijk in te nemen dankzij de compacte verpakking

Dankzij de kleine verpakking kunnen deze gels makkelijk worden meegenomen tijdens de run in bijvoorbeeld een hardloopheuptas of hardlooprugtas en kunnen zodoende worden gebruikt op elk gewenst moment. De verpakkingen zijn zo gemaakt dat je gels binnen en mum van tijd hebt genuttigd en dankzij de vele smaken die er tegenwoordig te verkrijgen zijn, is er ook voor jouw voorkeur meer dan genoeg keuze. Om optimaal voorbereid te zijn op een wedstrijd, is het daarom een erg goed idee om meerdere smaken vaker uit te proberen tijdens een training. Je komt daardoor tijdens het lopen van wedstrijden nooit voor gekke verassingen te staan.

Kies uit hardloop gels van verschillende bekende merken

De hardloop gels worden gemaakt door verschillende merken en komen in verschillende hoeveelheden. Het maakt eigenlijk niet uit voor wat voor soort merk je gaat. Alle gels zijn ervoor gemaakt om je loopprestaties aanzienlijk te verbeteren tijdens een duurloop. De hardloop gels bieden precies de perfecte hoeveelheid voedingsstoffen om je lichaam van de nodige brandstof te voorzien. Denk hierbij aan de perfecte balans op het gebied van koolhydraten en de hoeveelheid die je lichaam op kan nemen tijdens het hardlopen. 

De hardloop gels worden vaak verkocht per stuk of in pakketten van bijvoorbeeld 7 of 12 stuks

De hardloop gels die vandaag de dag te verkrijgen zijn, worden verkocht per stuk voor als je het een keer wil proberen of in pakketten van bijvoorbeeld 7 of 12 stuks als je al bent overtuigd van de werking. De gels worden gemaakt in verschillende lekkere smaken, er zit voor iedereen wel wat bij. Zo zijn er bijvoorbeeld smaken als cola, sinaasappel, appel, kers, citrus en framboos. Heb je op dit moment al een voorkeur voor een bepaalde smaak?