Bij het overgrote deel van de autofabrikanten draait het vooral om massaproductie. Kortom, zoveel mogelijk wagens van hetzelfde type uit de fabriek laten rollen, zodat deze tegen betaalbare prijzen via dealers verkocht kunnen worden. Er bestaan echter ook automerken die er bewust voor kiezen om hun nieuwste modellen in een zeer beperkte oplage in de markt te zetten. Soms gaat het daarbij om regelrechte unicaten, waarvan er dus maar eentje op de hele wereld te vinden is. In dat kader stellen we hieronder graag vier prachtexemplaren aan je voor, die aan deze laatstgenoemde criteria voldoen.

Aston Martin Victor

Deze sublieme sportwagen van Aston Martin is in wezen een kruising tussen de Vulcan en de One-77 van dit automerk. De bolide beschikt namelijk over de atmosferische V12-motor die je ook in de One-77 aantreft en heeft grotendeels dezelfde aerodynamica als de Vulcan. De Aston Martin Victor beschikt over een motorvermogen van maar liefst 835 pk. Deze exclusieve auto heeft een Belgische eigenaar, die er moeiteloos 2,3 miljoen euro voor betaalde om dit exclusieve exemplaar in z’n bezit te kunnen krijgen.

Bugatti La Voiture Noire

De Voiture Noire is geïnspireerd op de Type 57 SC Atlantic van Bugatti. Het verschil schuilt hoofdzakelijk in het motorvermogen. Dat is maar liefst 7 keer krachtiger. Deze krachtpatser is gebaseerd op de Chiron en de bijbehorende W16 quadritutbomotor, waardoor een maximaal vermogen van 1.500 pk kan worden bereikt. Naast een luid brullende motor beschikt de Voiture Noire ook over 6 centrale uitlaten. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat er voor het aanschaffen van zoveel kracht de pittige prijs van 11 miljoen euro betaald moet worden.

Rolls-Royce Sweptail

De inspiratie voor het design van deze Rolls-Royce komt uit de wereld van de luxejachten. Daarnaast bevat het ontwerp een lange achterplecht, die ook in de jaren ‘20 en ‘30 erg populair was. De bolide was in 2017 voor de eerste keer te zien tijdens het Concours d’élégance in de Villa d’Este. Met een prijskaartje van 11,5 miljoen euro was het destijds de duurste auto ter wereld. De Sweptail maakt gebruik van de 6,75 liter V12-motor, die ook in de Rolls-Royce Phantom Coupé te vinden is. Het maximale vermogen van deze motor bedraagt iets meer dan 450 pk.

Maybach Exelero

Bandenmerk Fulda bestelde deze bolide in 2005 bij autofabrikant Maybach. Deze coupe is bijna 6 meter lang en was oorspronkelijk bedoeld om banden te testen bij hoge snelheden. Daarnaast beschouwde het bandenmerk de Maybach Exelero als een cadeautje aan zichzelf vanwege haar honderdjarige bestaan. De bolide beschikt over een biturbo V12-motor met een vermogen van meer dan 700 pk. Dit zorgt ervoor dat een snelheid van 100 kilometer per uur in slechts 4,4 seconden wordt behaald en dat de wagen een topsnelheid van 350 kilometer per uur kan bereiken. De huidige eigenaar van deze unieke Maybach Exelero is de Amerikaanse rapper Birdman, die er naar verluid 8 miljoen dollar voor zou hebben betaald.